Om Saluhallen / Klubben

Läs nedan om Saluhallens Nutid & Dåtid.

Nutid

Välkommen till Saluhallen – Ystads naturliga mötesplats! Vi strävar efter att erbjuda något för alla, oavsett dag eller tidpunkt. Våra ledord för Saluhallens nysatsning är nöje, musik, mat och dryck och vi är här för att utvecklas tillsammans med Ystad och dess invånare.

Vi är stolta över att våra fantastiska lokaler på 630 kvadratmeter kan förändras med ditt event, vi arrangerar gärna din konferens, konsert, företagsmöte eller privata fest. Oavsett vad du letar efter står vi redo att skapa minnesvärda stunder för dig och ditt sällskap.

På helgerna förvandlas denna plats till Klubben – Ystads snyggaste nattklubb.

Sedan 1908 har Saluhallen i Ystad varit en mötesplats för människor och det är en stor ära att få förvalta detta vidare än idag.

/Amelie Liedberg

Dåtid

Vår familjs resa med Saluhallen började 1997 när Anders Kullberg var på semester i Ystad. Anders var vid den tidpunkten bosatt i Stockholm, och gästade emellanåt såväl Östermalmshallen som Hötorgshallen. Förväntningarna var därför stora, liksom besvikelsen, när Anders första gången trädde in i Saluhallen och såg en livsmedelsbutik. Trots denna besvikelse uppstod kärlek till staden med de många korsvirkeshusen och de många vackra historiska byggnaderna och 2002 flyttade Anders till Ystad.

Några år senare, 2008, flyttade även Anders kommande livspartner, Francesca Goretti, från metropolen Rom till lilla Ystad, och 2011 träffades vi här av en slump. Vi insåg att vi delade kärleken till gamla vackra byggnader, och när den allt mer nedgångna Saluhallen bjöds ut till försäljning hösten 2014 var det ett självklart beslut att köpa den.

Vårt enda mål, då som nu, var att varsamt restaurera byggnaden, såväl utvändigt som invändigt, samt tillse att det skulle bli en trevlig verksamhet i den anrika byggnaden. Francesca har ensamt ansvarat för hela den estetiska utformningen under renoveringen, medan Anders ytterst har ansvarat för de mer byggnadstekniska delarna. Till vår hjälp har vi haft många oerhört kompetenta människor, utan vars hjälp vi aldrig hade lyckats få det här projektet i mål. Vi vill här rikta ett särskilt varmt tack till den fullständigt fantastiske projektledaren Andreas Freccero, utan vars hjälp detta aldrig hade varit möjligt.

Vi får erkänna att vi aldrig trodde vi skulle bli ägare vare sig till en vacker Saluhall från 1908 eller till en restaurangverksamhet, men nu är vi, med skräckblandad förtjusning, bådadera. Det har varit sex spännande år att sedan förvärvet av Saluhallen 2014 tills portarna till den nyrenoverade skönheten slogs upp för Ystadborna 2020. Nu har det blivit 2023 och det är Amelie Liedberg som tar över verksamheten – vi ser nu fram emot många fler spännande år.

/ Francesca Goretti & Anders Kullberg

Anders och Fracsesca, ägare Saluhallen