Meny
RESTAURANG MED MATFOKUS SVERIGE & MEDELHAVET
Saluhallens restaurang-gäster njuter idag av en varierad och vällagad meny med fokus på Sverige och medelhavet i våra rymliga lokaler. Vi serverar lunch onsdag-lördag och har kvällsservering torsdag-lördag. Vårt köksteam, Pia & Jonny Johannson, har vunnit medaljer i både OS och VM för sin matlagning. Vår ambitionsnivå på maten vi serverar är hög, utan att vara pretentiös.

Meny
FÖRRÄTTER
Vit sparris AA
med forellrom, hollandaisesås och gräslök (går att få vegetarisk)
165:-
Sotad lax
med inkokt potatis, prästostkräm, syrad schalottenlök, laxrom och rostad kavring
155:-
Råbiff på svenskt innanlår
med rökt majonäs, syrad pumpa, kålrabbi, rödlök, kryddsmulor och buskkrasse
165:-
Moules Mariniéres
med grillad levain och aioli
185:-
HUVUDRÄTTER
Saluhallens fisk & skaldjursgryta
med fänkål, rouille och krutonger
225:-
Gös och pilgrimsmussla
med broccoli, saffran, rostade tomater och blåmusselsås
275:-
Vårlamm
med citronmarinerad spetskål, parmesankräm, sky och friterad krossad potatis
265:-
Grillad ryggbiff
med grön sparris, ramslök, kvist tomater, rödvinssky och potatisgratäng
285:-
Kronärtskockslasagne
med sotad spetskål, primörer, toppmurklor och parmesanskum
195:-
DESSERT
Mandelkaka
med rabarberkompott, rabarbersorbé och kaksmulor
110:-
Marrängswiss
med vaniljglass, chokladsås, grädde och färska hallon
110:-
Créme brûlée
95:-
SALUHALLENS 3-RÄTTERS – 445kr
Tillhörande vinmeny: 345kr
FÖRRÄTTER
Välj mellan:
- Vit sparris AA med forellrom, hollandaisesås och gräslök (går att få vegetarisk)
- Råbiff på svenskt innanlår med rökt majonäs, syrad pumpa, kålrabbi, rödlök, kryddsmulor och buskkrasse
HUVUDRÄTTER
Välj mellan:
- Vårlamm med citronmarinerad spetskål, parmesankräm, sky och friterad krossad potatis
- Gös och pilgrimsmussla med broccoli, saffran, rostade tomater och blåmusselsås
EFTERRÄTT
Välj mellan:
- Mandelkaka med rabarberkompott, rabarbersorbé och kaksmulor
- Créme brûlée
UPPDATERAD 7/4 2022